Fortuna Vrouwen sluit competitie af met forse zege op PEC Zwolle

11 mei , 20:15 Sport
tessa wullart topscoorde azerion eredivisie
Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag de competitie in de Azerion Eredivisie Vrouwen afgesloten met een eclatante uitzege.
In en tegen Zwolle werd het 1-7 voor het team van coacht Roger Reijners. Bij rust was de stand 0-3. PEC Zwolle had in de 35e minuut de kans om op voorsprong te komen uit een penalty na een handsbal van Alieke Tuin. Diede Lemey stopte de strafschop. Alieke Tuin opende in de 28e minuut de score voor Fortuna met een afstandsschot. Kort voor rust verdubbelde Tessa Wullaert de score en in de extra tijd was María Ólofsdóttir Grós trefzeker.
Na rust verkleinde Zwolle de voorsprong tot 1-3, maar amper een minuut later herstelde María Ólofsdóttir Grós de marge. Haar landgenote Hildur Antonsdóttir kopte de stand naar 1-5. Een eigendoelpunt van PEC Zwolle en de tweede treffer van Tessa Wullaert zorgden voor de 1-7 eindstand.
Tessa Wullaert eindigt de competitie als topscoorder met 27 doelpunten. Fortuna Vrouwen is na Ajax de meest scorende ploeg en eindigt met een punt minder dan PSV op de vierde plek van de eindranglijst. FC Twente pakte vandaag de titel.
Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Myrthe Moorrees, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, María Ólofsdóttir Grós, Alieke Tuin (90' Farkhunda Muhtaj), Charlotte Hulst (63' Hanna Huizenga), Amber van Heeswijk, Tessa Wullaert en Féli Delacauw (63' Jarne Teulings).
Fortuna Vrouwen komt dit seizoen nog een keer in actie: op Pinkstermaandag spelen zij om 14:30 uur in het Willem II-stadion in Tilburg de bekerfinale tegen de vrouwen van Ajax.