27 aug 2023, 8:00 Sport
fortuna vrouwen oefent tegen bayer 04 leverkusen
Fortuna Vrouwen heeft zaterdagmiddag een oefenduel afgewerkt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie.
In Keulen werd tegen Bundesligaclub Bayer 04 Leverkusen met 2-2 gelijkgespeeld.
Leverkusen kwam al in de vierde minuut van de wedstrijd op 1-0. Fortuna kwam door een treffer van Charlotte Hulst in de 29e minuut op gelijke hoogte, waarna Feli Delacauw in de 32e minuut Fortuna op voorsprong zetten.
In de 61e minuut viel de gelijkmaker, kort nadat coach Rogier Reijners voor het eerst wisselde. In het vervolg van het duel werd er niet meer gescoord.
Fortuna Vrouwen begon het duel in de volgende opstelling: Lemey, Moorrees, Van Diemen ((60' Knol), Antonsdóttir, Ólafsdóttir Grós (77' Arons), Tuin (60' Foederer), Huizenga (77' Ted Rooijendonk), Hulst (60' Teulings), Van Heeswijk, Wullaert (60' Muhtaj), Delacauw.
Komende vrijdag 1 september staat het laatste oefenduel op de kalender. Daarin in Bayern München de tegenstander. De Nederlandse competitie begint voor Fortuna Vrouwen een week later met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.