Froome zag Dumoulin 'vliegen'

21 sep 2017, 6:38 Sport
wk wielrennen bergen 2017 tom dumoulin wereldkampioen
Team Sunweb
Chris Froome was niet zuinig in complimenten aan Tom Dumoulin na de tijdrit bij het WK wielrennen in het Noorse Bergen.
"Hij is al een aantal jaren erg sterk en fietst op topniveau. Dit seizoen was al fantastisch voor hem en hier was hij verreweg de sterkste", zei de Engelse winnaar van de Tour en de Vuelta over de Nederlander, die met overmacht won. Froome moest genoegen nemen met brons.
"Ik gaf alles in de laatste kilometer, maar hoorde het publiek achter mij al schreeuwen. Toen ik achterom keek en die oranje trui zag aankomen, dacht ik: wauw, hij vliegt", aldus Froome, die zich niettemin dankbaar toonde met zijn bronzen plak. "Het is voor mij een onvergetelijk seizoen geweest. Dit is een passend slot. Ik kijk ernaar uit tijd met mijn gezin door te brengen."
Tom Dumoulin dacht dat het metertje op zijn fiets, dat de getrapte wattages aangeeft, niet werkte. Zo goed was hij op de individuele tijdrit in het Noorse Bergen die hem zijn eerste wereldtitel opleverde. "Ik kan het niet geloven. Ik had zo’n goede dag. Ik dacht dat mijn powermetertje kapot was", zei de Limburger van Sunweb na zijn gouden tijdrit voor de camera.