Gemeenteraadslid Pepijn Pi van de Venne D66-kandidaat Tweede Kamer

27 okt 2023, 20:00 Sport
pepijn pi vd venne d66 sittard geleen
Raadslid Pepijn Pi van de Venne staat voor D66 op de kieslijst van de Tweede Kamerverkiezingen die op 22 november worden gehouden.
De kieslijsten werden deze week officieel vastgesteld. D66-raadslid en fractievoorzitter Pepijn Pi Van de Venne (23) uit Sittard-Geleen is een van de Limburgse kandidaten.
De lokale D66-partijleider meldt dat hij tijdens het zomerreces een onverwacht telefoontje van lijsttrekker Rob Jetten met de vraag of hij zich wil kandideren voor de Tweede Kamerlijst van de partij voor de landelijke verkiezingen van volgende maand. Pi Van de Venne was bij Jetten op de radar verschenen vanwege zijn "opvallende en daadkrachtige inzet in de raad van Sittard-Geleen en het behalen van concrete resultaten op thema's als Europa, duurzaamheid en diversiteit".
"Ik vind het een hele eer om door mijn partijleider gevraagd te worden voor de lijst. Toen ik naderhand wederom gevraagd werd door het landelijk bestuur van D66 heb ik vol vertrouwen getekend voor een plek als lijstduwer. Ik sta nu als jonge student samen met Rob Jetten, Sigrid Kaag en Alexander Pechtold op één lijst, dat voelt bijzonder. Daarnaast is het belangrijk dat Limburg en de Euregio ook goed vertegenwoordigd zijn op de lijst en in Den Haag", aldus Pi Van de Venne.
Pi Van de Venne staat op plek 59 van de definitieve verkiezingslijst van D66. De D66- fractievoorzitter die in de lokale politiek ook wel bekend staat als 'Mr. Europe' wil naar eigen zeggen vooral een bijdrage leveren aan het pro-Europese verhaal van D66 en zijn kennis en ervaring met internationale uitdagingen in grensregio's onder de aandacht brengen in de landelijke politiek. Zo zegt de tevens nog student European Studies dat "een directe treinverbinding Eindhoven-Aken en grensoverschrijdende samenwerking in de energietransitie essentieel zijn voor de toekomst van onze regio".