Heracles en Fortuna Sittard komen niet tot scoren

19 mei , 16:40 Sport
fortuna sittard logo rand veld stadion
Fortuna Sittard heeft vanmiddag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Heracles in Almelo met 0-0 gelijkgespeeld.
Het team van coach Danny Buijs miste vanwege een hele rits blessures een aantal vaste krachten. Fortuna Sittard kwam desondanks niet in de problemen en was aanvallend de gevaarlijkere ploeg. Heracles had beduidend meer overtredingen nodig om Fortuna te ontregelen dan andersom. Tom Hendriks voorkwam in de 77e minuut met een knappe redding een achterstand.
Heracles had aan het gelijkspel ruim voldoende om het gevaar nog nacompetitie te moeten spelen af te wenden.
Opstelling Fortuna Sittard: Tom Hendriks, Sadik Fofana, Rodrigo Guth, Siemen Voet, Mitchell Dijks, Rémy Vita, Laureintz Rosier, Kristoffer Peterson (65' Mouhamed Belkheir), Iñigo Córdoba (90' Hermsen), Justin Lonwijk (90' Bisschops), Alessio Da Cruz (83' Iman Griffith).
Scheidsrechter Jeroen Manschot trok geel voor Scheperman van Heracles Almelo.
Fortuna Sittard had door het verlies van Heerenveen aan het gelijkspel tegen Heracles voldoende om een plek op de ranglijst te stijgen en het seizoen af te sluiten als koploper van het rechterrijtje. Excelsior verloor bij Feyenoord en moet degradatie in de nacompetitie zien te voorkomen. RKC Waalwijk verloor eveneens vandaag, maar ontkomt op basis van een beter doelsaldo dan Waalwijk aan het spelen van de nacompetitie.