Kevin Hofland toegevoegd aan technische staf Fortuna Sittard

15 feb 2018, 14:02 Sport
kevin hofland stadion fortuna sittard oosttribune
Ex-Fortunees Kevin Hofland is met onmiddellijke ingang aangesteld als assistent van interim coach Claudio Braga.
Nadat afgelopen woensdag coach Sunday Oliseh wegens een verstoorde arbeidsrelatie op non-actief werd gesteld maakte de club bekend dat Claudio Braga voorlopig als trainer voor de groep komt te staan.
Vandaag meldt Fortuna Sittard dat Kevin Hofland een contract heeft getekend tot aan het einde van het seizoen en dat hij per direct overkomt van PSV, waar hij actief was bij PSV onder 16.
"Met Hofland haalt Fortuna een echte verbinder binnen. Iemand die de kunst verstaat om alle spelers binnenboord te houden", laat voorzitter Isitan Gün weten. "En natuurlijk neemt hij een brok aan ervaring mee die hij als speler bij grote clubs heeft opgedaan. Waar hij ook speelde, Fortuna zat altijd in zijn hart. Het laatste anderhalf jaar heeft hij ons nauwlettend gevolgd en hij was zeer te spreken over de positieve ontwikkelingen binnen de club. Het is dan ook mooi te zien dat hij terugkeert op het oude nest". Gün laat tevens weten PSV, en Marcel Brands in het bijzonder, veel dank verschuldigd te zijn voor de soepele overgang van Hofland naar Sittard.
De voormalig Fortuna-speler heeft zin in zijn nieuwe klus: "Er ligt een mooie uitdaging in het verschiet bij Fortuna en daar houd ik wel van. Als speler is het me niet gelukt om terug te keren bij Fortuna. Dat maakt deze kans om terug te komen als assistent-trainer extra mooi. Het is zaak om alle neuzen nu dezelfde kant op te krijgen, want ik wil met Fortuna maar één ding: zo hoog mogelijk eindigen. En dat begint met het pakken van drie punten morgen".
Hofland zette de eerste stappen van zijn voetbalcarrière bij de amateurs van BSV Limburgia, om al snel opgepikt te worden door de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Daar mocht hij in 1997 zijn debuut maken in het eerste elftal. Zijn loopbaan als speler, die duurde tot 2012, voerde hem daarna langs clubs als PSV, Feyenoord, VFL Wolfsburg en AEK Larnaca. Daarnaast kwam hij tot 7 interlands voor het Nederlands Elftal. In 2014 begon hij bij de jeugdopleiding van PSV aan zijn loopbaan als trainer.