Koos van Moerkerk weer naar World Transplant Games

18 jul 2015, 12:11 Sport
koos moerkerk naar argentinie
Gelener Koos van Moerkerk is één van de 37 geselecteerde sporters die Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de World Transplant Games 2015. Deze spelen vinden plaats van zondag 23 tot en met zondag 30 augustus 2015 in Mar del Plata, Argentinië.
De selectie en coördinatie voor Nederlandse deelnemers wordt verzorgd door Stichting Sport en Transplantatie.
De World Transplant Games geven sporters met een donororgaan een geweldige kans om te laten zien wat orgaandonatie kan betekenen. Alle deelnemende sporters vanuit de hele wereld hebben een orgaan- of stamceltransplantatie ondergaan en nemen niet alleen volop deel aan het leven, maar leveren zelfs (top)sportprestaties.
Koos van Moerkerk: "Omdat ik uit eigen ervaring weet wat het betekent om een donororgaan te mogen ontvangen op een cruciaal moment, wil ook ik mijn steentje bijdragen om aandacht te vragen voor het belang van orgaandonatie. In 2006 heb ik een niertransplantatie ondergaan waardoor ik de kans op een nieuw leven heb gekregen. Ik wil iedereen die dat nog niet heeft gedaan vragen om na te denken over de keuze 'orgaandonor ja of nee'".
Van Moerkerk nam al eerder - en met veel succes - deel aan de World Transplant Games. Als wielrenner wist hij in zijn leeftijdsklasse meerdere medailles te winnen.