Laatste uitzending Tour de L1mbourg zondagmiddag vanaf Markt in Sittard

29 jul 2018, 13:01 Sport
tour de l1mbour markt sittard
Voor de wielerliefhebber komt er vandaag een einde aan drie weken wielerplezier. Het peloton begint om 16:20 uur in Houilles aan de laatste 116 kilometers naar de finish in Parijs.
De 145 overgebleven renners - van de 176 die drie weken geleden aan het Touravontuur begonnen vielen er 30 af en werd er één door de Tourdirectie naar huis gestuurd - worden rond 19:09 uur aan de finish op de Champs Élysées verwacht. Geraint Thomas wist na de tijdrit van gisteren zeker dat hij dit jaar de Tour wint, Tom Dumoulin pakt, net als eerder dit jaar in de Giro d’Italia, de tweede plaats.
Vandaag vindt ook de laatste uitzending van Tour de L1mbourg plaats, het wielerprogramma waarin L1 de ontwikkelingen in de Tour de France bespreekt. De uitzendingen van dit goed bekeken programma werden drie weken lang vanaf wisselende locaties in Limburg verzorgd. De laatste uitzending van deze jaargang vindt vanmiddag plaats vanaf de gezellige Markt in Sittard. Bij presentator Sander Kleikers en vaste gast Gert Jakobs schuift vanmiddag oud wielrenner en tegenwoordig wiskundedocent Marc Lotz aan.
De live-uitzending rond de laatste Touretappe, waarin uiteraard wordt teruggeblikt op de tijdritzege van Tom Dumoulin in de voorlaatste etappe, begint vandaag om 18:50 uur.