Langste Touretappe van 2021 gewonnen door Matej Mohoric

02 jul 2021, 17:05 Sport
tdf 2021 07 matej mohoric
De heuvelachtige en met 249,5 kilometer langste Touretappe - de zevende van 2021 - is vandaag gewonnen door de Sloveen Matej Mohoric.
De landgenoot van Tadej Pogacar en Primoz Roglic sloot de rit na een solo over 88 kilometer af met 1 minuut en 20 seconden voorsprong op de Belg Jasper Stuyven. De Deen Magnus Cort kwam 20 tellen na Stuyven over de meet. Mathieu van der Poel, de onbetwiste smaakmaker van de eerste Tourweek, finishte als vierde in dezelfde tijd als Cort. Zijn Belgische aartsrivaal Wout van Aert was mee met de geletruidrager en verloor geen tijd.
Mathieu van der Poel behoudt ook na de rit van vandaag de leiding in het algemeen klassement. Wout van Aert is opgerukt naar de tweede plek en staat net als gisteren op 30 seconden van de Nederlander, derde is de Deen Kasper Asgreen op 1 minuut en 49 seconden achterstand. Tadej Pogacar zag zijn achterstand op de gele trui oplopen naar 3 minuten en 43 seconden. De Tourwinnaar van 2020 staat op de vijfde plek van het klassement, 42 seconden achter zijn landgenoot en etappewinnaar Mohoric.
Morgen kan de stand in het klassement volledig anders zijn, want dan staat de eerste bergrit van deze Tour op het programma. De rit van Oyonnax naar Le Grand Bornand telt drie beklimmingen van de eerste categorie. Na de beklimming van La Colombière gaat het zo'n 14 kilometer lang bergaf richting finish in Le Grand Bornand.