Machteloos Fortuna Sittard verliest in Eindhoven

21 okt 2023, 20:55 Sport
psv fortuna sittard 20231021 3 0
Fortuna Sittard heeft vanavond geen potten kunnen breken in het uitduel tegen koploper PSV.
De Eindhovense ploeg was zoals viel te verwachten de bovenliggende partij en Fortuna Sittard moest zich voornamelijk beperken tot tegenhouden. Dat lukte tot de 19e minuut. Guus Til werkte een fraaie aanval foutloos af. Na de 1-0 schakelde PSV een tandje terug, maar desondanks bleef Fortuna onmachtig.
Na rust kopte Ramalho PSV uit een hoekschop de 2-0 achter Ivor Pandur en besliste daarmee de wedstrijd. Kort daarvoor viel Tijjani Noslin uit met een hamstringblessure. Bakayoko tekende in de 78e minuut de derde PSV-treffer aan. In de extra tijd kreeg Fortuna Sittard een penalty, nadat invaller Iman Griffith onderuit werd gehaald in het strafschopgebied van PSV. De voor de geblesseerd uitgevallen Tijjani Noslin in het veld gekomen Kaj Sierhuis benutte de strafschop en scoorde daarmee zijn eerste treffer in dienst van Fortuna Sittard.
Opstelling van Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth (81' Sadik Fofana), Dimitrios Siovas, Rémy Vita, Deroy Duarte, Loreintz Rosier, Tijjani Noslin (55' Kaj Sierhuis), Alen Halilovic (81' Milan Robberechts), Iñigo Córdoba (89' Iman Griffith) en Marko Lazetic (46' Oguzhan Özyakup).
Scheidsrechter Dieperink trok geel voor Oguzhan Özyakup van Fortuna Sittard.
Komende zaterdag 28 oktober speelt Fortuna Sittard om 21:00 uur thuis tegen FC Utrecht.