Max Verstappen start voor de 31e keer vanaf pole position

03 nov 2023, 22:35 Sport
f1gp21 brazilie max verstappen kwalificatie
Max Verstappen heeft zich op Interlagos voor de 31e keer in zijn F1-carrière verzekerd van een start vanaf pole position.
In een in zijn ogen belabberde vroeg in Q3 van de kwalificatie gereden eerste snelle ronde bleek zijn tijd van 1:10.727 voldoende om de eerste startplek in Grand Prix van Brazilië, die zondag wordt verreden, veilig te stellen. Zijn 'banker lap' bleek dankzij het weer goud waard. Oscar Piastri en Carlos Sainz schoten door de regen van de baan. De wedstrijdleiding besloot de kwalificatie voortijdig te beëindigen vanwege de zeer dreigende weersomstandigheden.
Op de tweede startplek staat Charles Leclerc (Ferrari), de tweede startrij is tamelijk verrassend voor de beide Aston Martins, met Lance Stroll op drie en Fernando Alonso op vier en daarachter de beide Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell. Verstappens teamgenoot Sergio Perez vertrekt van plek negen.
Op het Autódromo José Carlos Pace (Interlagos) wordt zaterdagmiddag om 15:00 uur de sprint-shootout verreden. De sprintrace start om 19:30 uur 's avonds. De Formule 1 Grand Prix van Brazilië start zondagavond om 18:00 uur.