Max Verstappen wereldkampioen na tweede plek in sprintrace

07 okt 2023, 21:00 Sport
f1gp18 verstappen wereldkampioen filiciteert piastri met winst sprint qatar
Max Verstappen is in de sprintrace op International Circuit Losail in Qatar voor de derde keer wereldkampioen Formule 1 geworden.
De Red Bull-coureur vertrok vanaf de derde startplek en kende een zeldzaam slechte start, waarmee hij twee plekken terugviel.
De top drie vertrok op medium banden, terwijl de nummers 4 tot en met 6 op het zachtste rubber van start gingen. De band met de rode wangen bleek voor de start van de race in elk geval de betere keus, maar na 10 ronden was het leven er wel uit. Piastri kon vervolgens de leidende positie weer terugpakken van George Russel en Verstappen rukte op naar de derde plek door de beide Ferrari's terug te pakken. Vanaf het moment dat Sergio Perez door de Alpine van Esteban Ocon van de baan werd gekegeld was Verstappen virtueel wereldkampioen.
Kort na het einde van de derde safety car van de race pakte Verstappen de tweede plek over van George Russell en kon hij op jacht naar de McLaren van Oscar Piastri. De rookie hield echter prima stand en reed hetzelfde tempo als Verstappen. Hij won de race verdiend met een voorsprong van 1,8 seconde.
Verstappen zou zijn derde wereldtitel vast graag gewonnen hebben in combinatie met een overwinning in de sprintrace. Dan morgen maar een revanche op zichzelf? De Grand Prix van Qatar begint morgenavond om 19:00 uur.