OCI-Lions prolongeert landstitel

05 jun 2016, 15:05 Sport
landskampioenschap 2
OCI Lions is er zondagmiddag in geslaagd om voor de tweede keer in het bestaan van de fusieclub het landskampioenschap herenhandbal te veroveren.
Nadat Lions in een eerste treffen Bevo had getrakteerd op een fiks pak slaag versloegen de Panningenaren een week later het team van de na dit jaar niet meer terugkerende coach Monique Tijsterman. Dat maakte dat er een derde en beslissende wedstrijd moest worden gespeeld. Omdat Lions de competitie als nummer één eindigde werd die match zondagmiddag in de Fitland XL Topsporthal in Sittard-Geleen gespeeld.
In de eerste helft ging de strijd gelijk op. In eerste instantie nam Bevo een kleine voorsprong, maar vanaf 5-4 ging Lions aan de leiding. Groter dan drie doelpunten werd het verschil in de eerste helft niet. Bij rust was de stand 15-13.
In de tweede helft leek Lions een gat te slaan, maar na 21-16 kwam Bevo dankzij goed keeperswerk van doelman Jeroen van den Beucken in het laatste deel van de wedstrijd terug tot 24-23 met nog 8 minuten speeltijd op de klok. De Fitland XL Topsporthal veranderde tijdens de bloedstollende ontknopingsfase in een heksenketel. OCI-Lions wist uiteindelijk een zwaarbevochten 28-26 zege te behalen en prolongeerde daarmee de landstitel.
Vanmiddag rond half zes wordt OCI-Lions gehuldigd in het paviljoen van de MP-Feesten op de Markt in Geleen.