OCI-Lions wint bekerfinale met 29-25!

14 mei 2015, 17:15 Sport
teamfoto 2014 2015 72 41
Drie bussen vol supporters vertrokken donderdag naar de topsporthal in Almere om OCI-Lions te steunen in de finale om de Nederlandse Handbalbeker tegen Kras/Volendam.
Volendam is de enige ploeg geweest die in de kampioenspoule van de reguliere competitie van OCI-Lions wist te winnen. Voor OCI-Lions was het deze Hemelvaartsdag de vraag of het team er voor het eerst eens in zou slagen om een Nederlandse hoofdprijs te winnen.
In de beginfase van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Bij 5-5 slaagde Lions erin om een bres te slaan om weg te lopen naar een 18-12 ruststand.
Volendam gaf zich echter nog lang niet gewonnen. De Noord-Hollanders kwamen terug tot 23-21 en bleven bij tot 26-24. Twee minuten voor tijd liep Lions weer uit naar 28-24. Volendam-coach Streppel haalde de goalie naar de kant en bracht een extra veldspeler in. Het mocht niet baten. OCI-Lions won uiteindelijk verdiend met 29-25 en pakte daarmee voor het eerst een hoofdprijs in Nederland. De ploeg stond jaren achtereen in Nederlandse finales, hetzij om de beker, hetzij om het landskampioenschap, maar wist er tot vandaag geen enkele te winnen. Daar is nu tot opluchting van alles en iedereen verandering in gekomen.
Met de beker heeft OCI-Lions de tweede belangrijke prijs van het seizoen 2014-2015 te pakken. Eerder won het team van coach Monique Tijsterman al de BeNeLeague-competitie.
Binnenkort staan de twee bekerfinalisten van vandaag opnieuw tegenover elkaar. Dan wordt in een best-of-three serie bepaald wie landskampioen van Nederland wordt. OCI-Lions heeft daarbij thuisvoordeel. De eerste wedstrijd wordt op zaterdag 23 mei om 16:00 uur gespeeld in de Fitland XL Topsporthal. Volendam ontvangt OCI-Lions een week later voor de return. Een eventuele beslissingswedstrijd wordt vervolgens op zondag 7 juni om 14:00 uur gespeeld in de Fitland XL Topsporthal.