Ohlenforst wint tiende Coupe d’Hiver

20 mrt 2016, 23:16 Sport
kevin de roeck uit s gravenwezel
Lyon Ohlenforst uit Pey-Echt won zondag voor het derde jaar op rij de Math Salden Coupe d’Hiver wintercompetitie op de wielerbaan in Geleen.
Hij staat over alle wedstrijden gemeten als beste geklasseerd. Winnaar bij de jeugd werd Levi Glaesmaekers.
De wintercompetitie is in het najaar van 1978 in het leven geroepen door toenmalig baancommissaris Frans Alberts. Hij wilde de renners in de winter een goede voorbereiding geven voor het nieuwe wegseizoen. De editie 2015-2016 startte op 4 oktober en eindigde op 20 maart.
Met 18 ritten en zo'n 680 fietskilometers is Kevin de Roeck uit 's Gravenwezel (nabij Antwerpen) winnaar van de Coupe d'Hiver bij de renners onder de 40 jaar. Hij wint niet omdat hij zoveel afzonderlijke wedstrijden heeft gewonnen, maar omdat hij er steevast iedere zondag was om zijn punten te sprokkelen. Drie uur heen en terug in de auto dat is wat Kevin en zijn ouders rijden om te kunnen koersen op de baan in Geleen.
"Dit is de eerste grote prijs die onze zoon wint, we zijn heel fier," aldus zijn trotse ouders. Beste renner onder de 18 jaar is Levi Glaesmakers uit Limbricht. Jack Theunissen die afgelopen week is aangesteld als consul van het KNWU district Limburg zegt: "De wintercompetitie is ten einde, volgende week zondag is de Ronde van Geleen en worden alle winnaars gehuldigd met medailles en bekers". Tonny Strouken en Piet Hindriks, beide voormalig Coupe d’Hiver winnaars in de jaren 80, overhandigen op eerste Paasdag de prijzen.
Foto's: Jean Stassen en Ron Verbruggen