Opvolger Van Vossen uiterlijk 26 november bekend

16 nov 2015, 19:56 Sport
fortunasittard achillis 23
De KNVB willigt het door Fortuna Sittard ingediende dispensatieverzoek in, waardoor Jeffrey Kooistra voorlopig nog als trainer van het eerste team mag optreden.
Hierdoor krijgt de Sittardse club meer tijd in haar zoektocht naar een nieuwe trainer. De clubleiding dient nu uiterlijk 26 november een nieuwe oefenmeester te presenteren.
Technisch Manager Charly Chudik licht het dispensatieverzoek toe: "We hebben het stappenplan voor een nieuwe trainer voorgelegd aan de KNVB met het verzoek om meer tijd te krijgen. Daarin staan zaken als de gevolgde procedure tot nu toe, de financiele implicaties van elk van de mogelijke keuzes, enzovoorts. En natuurlijk de nog te doorlopen stappen. Daarmee zijn ze akkoord gegaan. Dat geeft ons de tijd om een gedegen keuze te maken.
We hebben gesprekken gevoerd met verschillende trainers. Op dit moment zijn er nog twee kandidaten over die volgens ons geschikt zijn. Het is ons voornemen om zo snel mogelijk een keuze te maken, om zo duidelijkheid te creëren. Dat willen we niet alleen voor de spelersgroep, maar zeker ook voor de technische en medische staf. En natuurlijk voor de supporters. Totdat de nieuwe trainer gepresenteerd wordt zal interim-trainer Jeffrey Kooistra voor de groep staan. Daarna zal hij weer de rol van assistent-trainer gaan vervullen. Ik verwacht trouwens dat hij tegen Sparta gewoon nog voor de groep staat"
Na het ontslag van Peter van Vossen kreeg de club de gebruikelijk vier weken, na de eerstvolgende wedstrijd, om een nieuwe hoofdtrainer te vinden. Daarna dient een club een plan van aanpak ter goedkeuring voor te leggen aan de KNVB. Alleen na goedkeuring worden er twee weken extra tijd toegekend.