Veilige wieleromgeving heet vanaf nu Tom Dumoulin Bike Park

01 jun 2017, 17:45 Sport
tom dumoulin bike park
Donderdagavond werd in Sittard-Geleen de veilige wieleromgeving bij Sportzone Limburg officieel geopend door niemand minder dan Tom Dumoulin.
De kersverse winnaar van de Giro d'Italia kwam ook de eer toe om de naam te onthullen van de gloednieuwe wieleromgeving, waar straks onder meer de leden van WCL Bergklimmers, de wielerclub waarvan hijzelf nog altijd lid is, veilig en ongehinderd door ander verkeer, hun rondjes kunnen gaan draaien.
Woensdag werd hij in Maastricht gehuldigd. Hij werd benoemd tot Limburger van Verdienste en werd tevens koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Donderdagavond zag hij zijn naam verbonden worden aan de veilige wieleromgeving in Sittard-Geleen. Die heet vanaf nu dus hetTom Dumoulin Bike Park.
Na de onthulling van de naam fietste hij samen met Karlijn Swinkels, wereldkampioene tijdrijden bij de junioren, en alle juniorleden van WCL Bergklimmers een openingsronde over één van de 50 verschillende parcoursen die op het Tom Dumoulin Bike Park gereden kunnen worden.
Het Tom Dumoulin Bike Park is van 1 tot en met 4 juni meteen het kloppend hart van de Hammer Series in Sportzone Limburg, een internationale wielerwedstrijd voor World Tour-ploegen die zijn primeur in Sittard-Geleen beleeft.
Bij de foto: Tom Dumoulin en Karlijn Swinkels openen samen met de junioren van WCL Bergklimmers officieel het Tom Dumoulin Bike Park. Wethouder Noël Lebens (links) en deputé Ger Koopmans (rechts) houden het spandoek vast.