Tony Martin vierde gele truidrager deze Tour

07 jul 2015, 20:53 Sport
wielrenners wielen en benen
Tony Martin heeft de vierde etappe in de Tour de France gewonnen. Hij nam daardoor de gele trui over van Chris Froome.
Daarmee heeft de Tour zijn vierde klassementsleider in evenzoveel etappes. Martin greep de afgelopen dagen steeds net naast het geel, maar in de kasseienrit naar Cambrai greep hij wel zijn kans. De drievoudig wereldkampioen tijdrijden sprong op 3 kilometer van de streep weg en trok solo door naar de ritzege en het geel.
De etappe ging over 223,5 kilometer van de Belgische stad Seraing naar Cambrai in Noord-Frankrijk. Tijdens de laatste 50 kilometer moesten de renners zes kasseienstroken over, waarmee de vierde Touretappe een miniversie van Parijs-Roubaix werd.
Robert Geesink en Bauke Mollema finishten vandaag op 3 seconden achter winnaar Martin. Beste Nederlander in het algemeen klassement is Bauke Mollema die met een achterstand van 1 minuut en 44 seconden op de twaalfde plaats staat.
Laurens ten Dam was weer een echte bikkel vandaag. Gisteren schoot bij Ten Dam tijdens de valpartij, die onder andere Tom Dumoulin en Fabian Cancellara tot opgeven dwong, een arm uit de kom. Nadat deze was teruggezet reed hij op pure wilskracht en de pijn verbijtend naar de meet in Hoei. Vandaag verscheen hij, met een brace rond de gekwetste schouder, gewoon aan de start, om opnieuw de etappe, zij het met een behoorlijke achterstand, uit te rijden. De in Maastricht woonachtige renner staat nu 186e in het algemeen klassement, op 36 minuten en 15 seconden achter Tony Martin.