Trainingen van Fortuna Sittard blijven voorlopig nog besloten

03 jul 2021, 10:05 Sport
eerste training fortuna sittard archieffoto
Fortuna Sittard begint vandaag definitief aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De spelers keerden donderdag terug in Sittard om zich te onderwerpen aan verschillende medische tests.
De eerste veldtraining wordt afgewerkt op de trainingsvelden in Buchten, de nieuwe uitvalbasis van de equipe. De terugkeer op het trainingsveld zal echter helaas zonder supporters moeten gebeuren, zo laat de club op zijn website weten.
In de afgelopen periode is door de club gekeken naar mogelijkheden om alsnog supporters te ontvangen bij de eerste trainingssessie. Helaas zijn hierin te weinig mogelijkheden, zo is gebleken. Door werkzaamheden aan het veld in het stadion aan de Milaanstraat is het niet mogelijk daarheen uit te wijken. De huidige coronaprotocollen bieden eveneens te weinig ruimte om een bezoek aan Buchten mogelijk te maken. Daarom is het bijwonen van trainingen vooralsnog niet mogelijk.
Evenmin is het mogelijk om de eerste training live te streamen, omdat er op dit moment onvoldoende voorzieningen in Buchten zijn om een stabiele verbinding te realiseren. Door foto’s en video’s te delen wil de club de achterban alsnog betrekken bij de eerste veldtraining.
Fortuna Sittard blijft de komende weken de ontwikkelingen in de gaten houden in de hoop dat er mogelijke versoepelingen volgen die het toelaten om supporters te mogen ontvangen op de trainingsaccommodatie.