Uitstekend spelend Fortuna Sittard bereikt de 34 puntengrens

16 mrt , 20:55 Sport
fortuna pec maart 2024
Fortuna Sittard heeft vanavond in een uitverkocht huis de magische 34-puntengrens bereikt en is nagenoeg zeker van nog een jaar Eredivisie. En dat met nog acht wedstrijden te gaan.
Het 11.000 man sterke publiek in het stadion aan de Milaanstraat moest 28 minuten wachten op een eerste moment van opwinding. De eerste kans van de wedstrijd was voor Fortuna Sittard, maar deze was niet aan Justin Lonwijk besteed. Vanaf dat moment wierp de thuisploeg alle voorzichtigheid van zich af en vervolgens regende het kansen voor het team van coach Danny Buijs.
Kaj Sierhuis was binnen enkele minuten tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn doelgerichte schoten twee keer van de lijn gehaald worden of anderszins niet in een doelpunt eindigen. Maar in de 37e minuut was het dan wel raak: de Fortunaspits kopte een voorzet van Mitchell Dijks feilloos achter een kansloze doelman Schendelaar. Vervolgens beleefden de spelers het nodige plezier met een aantal voetbalfrivoliteiten. Sierhuis claimde in de slotminuten van de eerste helft nog tevergeefs een penalty bij de veel toelatende scheidsrechter Nagtegaal. PEC mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts met 1-0 achterstond.
Ook in de tweede helft was Fortuna heer en meester in eigen huis. De thuisploeg kreeg weer genoeg kansen, dus dat doelpunt van Justin Lonwijk in de 59e minuut was niet meer dan terecht. Het doelpunt viel uit een corner, nadat het spel enige tijd stillag voor een interventie van de VAR. Even voor de treffer van Lonwijk had Mitchell Dijks in het eigen strafschopgebied hands gemaakt, maar dat werd uiteindelijk door scheidsrechter Nagtegaal niet beloond met een penalty voor PEC. Fortuna mocht van geluk spreken, want een mogelijk kantelmoment in de wedstrijd bleef daarmee uit.
In de slotfase bracht Alessio Da Cruz de stand op 3-0, wat meer recht deed aan de krachtsverhoudingen op het veld. Kort daarna baalde Fortunadoelman Michael Verrips echter van een tegentreffer van Thy van PEC, die direct na de aftrap viel. De nul houden was hem opnieuw niet gegeven.
Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Oguzhan Özyakup(82' Laureintz Rosier), Deroy Duarte, Ragnar Oratmangoen (82' Alen Halilovic), Justin Lonwijk (82' Kristoffer Peterson), Kaj Sierhuis (89' Alessio Da Cruz) en Iñigo Córdoba (87' Siemen Voet).
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Die trok geel voor Ragnar Oratmangoen van Fortuna Sittard en Azzouzi en Van Polen van PEC Zwolle
Over twee weken, op zaterdag 30 maart, speelt Fortuna Sittard uit tegen Sparta Rotterdam. Op dinsdagavond 2 april is NEC Nijmegen te gast in Sittard. Dat thuisduel begint om 21:00 uur.