Volop nonnevotten in Foute Koers

15 feb 2015, 1:14 Sport
cdh 3140
Op de wielerbaan in Geleen werd zaterdag 14 februari de Foute Koers - Valentijn editie - gereden. Er werden heerlijke nonnevotten en Valentijn chocolaatjes uitgedeeld.
De Limburgse Troubadour Sef Laugs uit Koningsbosch zong enkele van zijn Vastelaovendkrakers. De stemming zat er goed in. Publiek langs de kant sjoenkelde op de muziek en de renners boorden zich werkelijk door de wind heen toen om 11:11 uur het startsein werd gegeven.
Toen de koers na een half uur uit de neutraliteit werd gehaald en het zonnetje verscheen ontsnapten Lonny Hoogenberg en Reinier Scheepers uit het peloton. Na enige tijd zaten ze al op een halve ronde.
Door de hardheid van de wedstrijd gaven een aantal wielrenners er de brui aan. In de finale wist Reinier de Foute koers overtuigend te winnen. Wim Habets uit Sittard werd eerste bij de heren 40+ en de Maastrichtse Manon Zuurmond werd eerste bij de dames.
Na afloop werden de bloemen en de Valentijn presentjes uitgereikt door rondemiss Nicole en Prins Jaap I van carnavalsvereniging De Sjoutvotte uit Geleen. De laatste nonnevotte werden genuttigd en de renners gingen voldaan huiswaarts.
Uitslagen Foute Koers - Math Salden Coupe D'Hiver baanrit 11
Heren 40-
1. Renier Scheepers (Herten)
2. Lonny Hoogenberg (Nieuwstadt)
3. Jules Bremers (Brunssum)
4. Simon van Merode (Stein)
5. Thomas Lenaerts (Maastricht)
Heren 40+
1. Wim Habets (Sittard)
2. Jos Reinders (Helden)
3. Peter Schmitz (Geleen)
4. Lyon Ohlenforst (Pey-Echt)
5. Jos Poulissen (Grevenbicht)
Dames
1. Manon Zuurmond (Maastricht)
Prestatieprijs
Ger van Loon (Landgraaf)