Weet Fortuna Sittard tegen Telstar het tij te keren?

16 feb 2018, 12:40 Sport
stadion fortuna sittard oosttribune1
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Na vier verloren wedstrijden op rij en een bijzonder hectische week speelt Fortuna Sittard vanavond thuis tegen Telstar, de nummer 5 van de ranglijst.
Nu Sunday Oliseh door de clubleiding op non-actief is gesteld wegens een verstoorde arbeidsrelatie wordt de selectie gecoacht door de woensdag aangestelde Claudio Braga en de gisteren van PSV aangetrokken assistent Kevin Hofland.
De grote vraag is natuurlijk of er vanavond al een einde kan komen aan de negatieve spiraal waarin Fortuna Sittard - hoogstwaarschijnlijk het gevolg van alle interne onrust rond de persoon Oliseh - terecht is gekomen. De wedstrijd tegen Telstar is daarmee niet zomaar een wedstrijd, maar hopelijk een keerpunt.
Fortuna Sittard moet het vrijdagavond stellen zonder de geschorste aanvoerder Perr Schuurs. Schuurs werd aan het slot van wedstrijd tegen Jong AZ met een directe rode kaart van het veld gestuurd nadat hij een doorgebroken speler onderuit had gehaald. Aanvankelijk wilde Schuurs nog protest aantekenen tegen de schorsing, maar dat zou kunnen betekenen dat hij er in de uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen niet bij is en dus accepteerde hij zijn straf.
Op Perr Schuurs, de geblesseerde Gavin Vlijter en de nog niet helemaal fitte Kai Heerings na kunnen Braga en Hofland verder beschikken over een fitte selectie. Ook middenvelder Jorrit Smeets is weer fit.
De wedstrijd begint vrijdag om 20:00 uur. Scheidsrechter is de heer Bax, die tijdens de wedstrijd wordt geassisteerd door grensrechters Boonman en Jansen en vierde official Hensgens.