Wolwinkel haakt in op ‘Raoze’

De bekende Sittardse wolwinkel Wollstreet weet regelmatig in te haken op actuele thema’s. Vorig jaar werden er workshops carnavalssjaals en kols breien gehouden, dit jaar is het thema ‘Raoze’.

‘Raoze’ is de titel van de Sittardse carnavalsschlager van 2015, die werd geschreven door Thei Wessels en wordt gezongen door Paul-Jean Jessen. Het staat voor tekeer gaan, in de zin van uit je dak gaan. Carnaval is daarvoor een uitgelezen moment.

Maar raoze is tevens het dialectwoord voor de kleur rose. Daarom kent Sittard dit jaar naast de traditionele kleuren rood, geel en groen nu ook een vierde vastelaovestint. En Wollstreet heeft in die kleur natuurlijk fraaie wol. Dit jaar wordt er dan ook een workshop ‘raoze’ kollen haken en breien georganiseerd.

Sandra Nohlmans van Wollstreet over de aanloop naar deze workshop: “Wollstreet werd door Thei Wessels en Paul-Jean Jessen benaderd of we 11 kollen konden leveren voor het ballet dat Paul Jean begeleidt bij zijn optredens. Uiteraard lukte ons dat niet alleen en hebben we breihulp ingeschakeld. Via een overweldigende actie op Facebook – binnen 20 minuten boden 11 breisters spontaan hun hulp aan – is ons dit gelukt. Als tegenprestatie heeft Paul Jean aangeboden om op zaterdag 7 februari ons om 13:11 uur te bezoeken en een muzikaal optreden te verzorgen. Dat wordt een gezellige middag met nonnevotten!”

» Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Wollstreet.

Cookieinstellingen