Elfde MP-feesten starten met jongerenevenement MP Fissa

Foto: MP Fissa

Op vrijdag 23 juni 2017 vindt voor de eerste keer in Geleen een evenement speciaal voor jongeren tot 21 jaar plaats. Dit evenement wordt door de MP Feesten Geleen in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen georganiseerd. Het jongerenevenement krijgt de naam MP Fissa.

Het evenement maakt onderdeel uit van de MP feesten nieuwe stijl en past in de visie van de Gemeente Sittard-Geleen om het evenementenaanbod in Geleen te versterken. Doel is om jaarlijks naast de Gelaender Kirmes een Jongeren- én een Wereldevenement in het centrum van Geleen te organiseren. Met MP Fissa wordt invulling gegeven aan het jongerenevenement.

De gemeente Sittard-Geleen speelt daarbij een belangrijke ondersteunende rol. Enerzijds door het bieden van organisatorische ondersteuning en anderzijds door het leveren van een financiële bijdrage. Voor dit evenement stelt de Gemeente Sittard-Geleen 35.000 euro ter beschikking.

MP Fissa is toegankelijk voor jeugd tussen de 12 en 21 jaar. Met name voor de minderjarige jongeren wordt in de regio weinig georganiseerd. De keuze voor juist deze doelgroep is vernieuwend te noemen. De line-up van het jongerenevenement is tot stand gekomen door jongeren te vragen hun favoriete affiche te maken. Dat heeft geleid tot een programma met onder andere rapper Boef, Stuk TV en DJ AK. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten kun je hier online bestellen.

Wethouder Noël Lebens zette vanmiddag de Facebookpagina van het jongerenevenement live. Er is ook een website met informatie over het evenement.

Cookieinstellingen