Opening carnavalsseizoen De Marotte Zitterd

Foto:

Ook Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd viert vandaag de start het nieuwe carnavalsseizoen. Dat gebeurt vanaf 18:30 uur op het Kloosterplein.

De seizoensopening is bij lange, lange na niet zo massaal als in Maastricht, maar eerder knus en intiem. Dat komt mede door het mooie decor dat het oude plein biedt.

Openingshandeling

Om 18:30 uur start de zaate hermenie TisNiksenTwurtNiks met een muzikaal welkom. Vervolgens een muzikale parade van nieuwe schlagers, die te vinden zijn op de nieuwe Marotte cd ‘1-2-3 Vastelaovend’. Het zilveren schijfje is deze avond voor de eerste keer te koop. En alleen deze avond voor de speciale prijs van slechts € 11 euro. Leerlingen van openbare basisschool De Sjtadssjool zingen het Marotte kinderliedje 2019 ‘TisNeitNiks’ en Veier-G het Marotte tienerliedje ‘Doe dao!’. Ook de top zes van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer is te beluisteren. Uiteraard de Marotteschlager 2019 ‘1-2-3 Vastelaovend’ van het duo Sjtóm Toeval.

Er zijn natuurlijk ook enkele officiële handelingen, zoals de presentatie van de nieuwe Greutsje pin door Klup Kump Gout en de officiële openingshandeling samen met De Mander. Deze gaat gepaard met verrassende elementen. Daarbij maakt de stadscarnavalsvereniging dankbaar gebruik van de mogelijkheden die de sfeervolle omgeving biedt. Regerend stadsprins León I verwelkomt de ‘vastelaovesvereiniginge van Groot-Zitterd’ met hun prinsen.

Muzikale klanken zijn er ook van drievoudig LVK-winnaar Spik & Span en Big Benny, én zoals in Zitterd een bekend gezegde luidt: “nog mee, en nog mee en nog väöl mee!”. Weten wat? Dan moet je er zeker bij zijn! Vanwege het vroege tijdstip en het weekend is het zelfs mogelijk om met kinderen naar het Kloosterplein te komen.

Glas heffen

Na het openingsfeest verspreiden de aanwezigen zich over de diverse Sittardse cafés, die de historische binnenstad rijk is. In de cafés zorgen de kasteleins en uitbaters voor toepasselijke muziek, met optredens en andere verrassingen, zodat iedereen het glas kan heffen op het nieuwe vijfde seizoen.

Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!

Cookieinstellingen