Fortuna Sittard verliest weinig opwindend duel in Arnhem met 2-1

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in Arnhem niet voor een stunt tegen Vitesse kunnen zorgen. De elf van coachend duo Eijer en Hofland keken na 12 minuten tegen een 1-0 achterstand aan.

Net als in veel eerdere wedstrijden leek aan Sittardse zijde in de eerste helft het geloof in eigen kunnen te ontbreken. Er werd vooral tegengehouden. Elf minuten lang ging dat goed. In de twaalfde minuut mocht Vitesse-aanvoerder Van der Werf tussen twee Fortunaverdedigers in raak koppen. De gasten uit Sittard mochten in de handen knijpen dat Vitesse, dat steevast vanaf de flanken gevaarlijk was, het karwei niet al in de eerste helft afmaakte, want de Arnhemmers misten een drietal opgelegde kansen om de score te verhogen. Aan de andere kant verscheen Fortuna sporadisch voor het Vitesse-doel. En een van die weinige keren bleek voldoende voor de gelijkmaker: André Vidigal schreef die in de laatste minuut van de extra tijd op zijn naam.

Na rust kwam Fortuna Sittard – waarbij Clint Essers binnen de lijnen kwam voor André Vidigal – een stuk feller uit de startblokken. Fortuna kreeg in de beginfase drie corners op rij, maar wist uit die spelhervattingen niet te scoren. Vervolgens ontwikkelde zich een weinig opwindende tweede helft, waarin beide ploegen veelvuldig balverlies leden en amper tot een uitgespeelde kans wisten te komen. De 2-1 die Bero voor Vitesse scoorde met een halve omhaal na een verre inworp van Linssen bleek uiteindelijk beslissend. De bal belandde via de binnenkant van de paal achter doelman Koselev. Fortuna bleek vervolgens niet meer bij machte om een tweede keer op gelijke hoogte te komen, ook niet nadat Lisandro Semedo en Marco Ospitalieri werden ingebracht voor Jorrit Smeets en Lars Hutten.

Fortuna Sittard begon met de volgende opstelling: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Michael Pinto (75′ Marco Ospitalieri), José Rodriguez, Jorrit Smeets (75′ Lisandro Semedo), Mark Diemers, André Vidigal (46′ Clint Essers), Lars Hutten en Lazaros Lamprou.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Die trok ten overstaan van de 15.879 toeschouwers geel voor de Fortunezen Branislav Ninaj (mist daardoor de volgende wedstrijd) en Clint Essers en voor de Bero, Foor en Clark aaan de kant van Vitesse.

Op zondag 4 november krijgt Fortuna Sittard bezoek van PEC Zwolle. Die wedstrijd begint om 14:30 uur. Voor het zover is treedt Fortuna Sittard op donderdag 1 november in Nijmegen aan voor het bekerduel tegen N.E.C. Nijmegen.