KVK en Brightlands Smart Services bundelen krachten

Foto: Brightlands Smart Services

KVK en Brightlands Smart Services bundelen krachten om innovatie te stimuleren en jong talent aan te trekken.

Het enthousiasme en de bevlogenheid tijdens het Inspiratie Event, dat op 30 oktober plaatsvond in Eindhoven, maakte duidelijk hoe hoog de creatieve en oplossingsgerichte lat ligt voor de 48-uurs hackathon BrightHack eind november in Heerlen.

Aan die BrightHack van 30 november tot en met 2 december op Brightlands Smart Services Campus in Heerlen doen straks 250 talenten uit heel Europa mee. Zij gaan tijdens de ‘uitvinding marathon’ de uitdaging aan disruptieve oplossingen te bedenken voor de vraagstukken van de toekomst. De Kamer van Koophandel en Brightlands Smart Services Campus tekenen voor de organisatie ervan.

Stan Schalij, voorzitter van Young Creators: “Het is enorm gaaf om te zien dat zo veel partijen bij elkaar komen om dit soort ervaringen te bieden aan ondernemers, young professionals en studenten. Hackathons zijn enorm leuk en leerzaam om aan mee te doen en maken vaak een lange termijn impact op de deelnemers. Zo zien we vaak dat er nieuwe werkplekken gevonden worden en er start-ups uit voortkomen. Zelfs vanuit de teams die niet winnen.”

Janou van de Vorst, Manager Talent Development van Brightlands Smart Services Campus vult aan: “Tijdens deze BrightHack hackathon bedenken teams slimme oplossingen voor vraagstukken op het gebied van misdaad, gezondheid, internationale handel en onderwijs. De challenges komen van de Nationale Politie, KVK, Provincie Limburg en Zuyderland. Deelnemers kunnen bij het bedenken van oplossingen gebruik maken datasets van onder andere de Politie, Accenture en het CBS. Experts begeleiden de teams bij elk onderdeel van het creatieproces. Als Brightlands hebben we veel ervaring met het begeleiden van talent bij dit proces.”

Ben Schuttenbeld, Manager Operations van het Innovatielab van de KVK: “Als KVK willen we kleine innovatieve bedrijven in contact brengen met grote organisaties die willen innoveren. Een hackathon is daarvoor een ideaal instrument. Ik ben dan ook zeer verheugd over het grote aantal ondernemers dat interesse toont in BrightHack. Er is animo uit diverse landen waaronder België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. De beste teams zullen ook na de hackathon ondersteund worden door Brightlands en de KVK.”

Krachtenbundeling voor talent

De hackathon is een initiatief van de KVK en de Brightlands Smart Services Campus (mede in het kader van Techruption) in samenwerking met Young Creators. De Nationale Politie, Provincie Limburg, Zuyderland en KVK zijn als track sponsor verbonden aan de verschillende uitdagingen. De deelnemers worden in hun uitdagingen bijgestaan door experts van grote partijen zoals Accenture, Conclusion, IBM en de track sponsors. Naast experimenteren en het opdoen van ervaring, zijn er mooie prijzen te winnen. De eerste prijs voor elk van de 4 tracks is een opdracht ter waarde van € 12.500,-. Ook zijn er tweede en derde prijzen te winnen zoals kaartjes voor festivals, experiences en weekend trips. In totaal is er een prijzenpot van meer dan € 60.000, – te winnen!

Locatie

Het evenement wordt gehouden op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Naast een indoor camping zijn er douches, chill-rooms, game-rooms en andere faciliteiten om er een onvergetelijk weekend van te maken.

Inschrijven

Inschrijven voor de BrightHack kan nog. Voor meer informatie: www.brighthack.eu. Inschrijven kan individueel of als team. Iedereen is welkom!

Cookieinstellingen