4 dagen feest tijdens traditionele Pinksterdagen in Grevenbicht-Papenhoven

Foto: Pinksteren in Beeg

In het Pinksterweekend (17 tot en met 20 mei) wordt de gezellige dorpskern van Grevenbicht-Papenhoven weer omgetoverd tot een waar feestparadijs.

Een grote kermis, diverse leuke attracties voor jong en oud en een feesttent vullen het Burgemeester Kotenplein. Ook de horecagelegenheden rondom het marktplein en de omliggende straten zullen deze dagen weer gevuld zijn met uitbundige feestvierders en levensgenieters.

Het gratis evenement, dat sinds enkele jaren in het kerkdorp georganiseerd wordt, staat al sinds de eerste editie als een huis. In samenwerking met (lokale) ondernemers, verenigingen en dorpsgenoten is er een divers programma opgesteld dat deze vier dagen voor ieder wat wils te bieden heeft.

Inmiddels volgens traditie geeft Café Aurora het startsein voor de Pinkstervierdaagse. Hier zal namelijk op vrijdagavond de inmiddels beroemde en beruchte WW-Band haar opwachting maken, nadat DJ Fiasco de zaal heeft opgewarmd! Op zaterdag wordt voor het eerst het feestpaviljoen geopend, waar The All-Star Weddingband zal optreden, een Belgische formatie die onder andere bekend is van Pukkelpop.

Natuurlijk mag ook de kermis niet ontbreken; dit jaar worden alle registers opengetrokken en zullen de exploitanten de bezoekers weer alle dagen met open armen ontvangen. De kermis wordt geopend op vrijdagmiddag 17 mei en is tot en met dinsdag 21 mei te bezoeken.

Op zondagmiddag is er op allerlei plekken iets te doen. Neem bijvoorbeeld plaats op een van de gezellige terrasjes rondom de markt, of maak een rondje over de kermis. In de middag vindt bij café Aurora de eerste editie plaats van BeegPinkPop, met medewerking van The Rockchicks en diverse andere Beegse grootheden.

Maandag trekt de traditionele Pinksterprocessie weer door de rijkversierde straten van Grevenbicht en Papenhoven, waarbij diverse deelnemersgroepen en verenigingen acte de présence geven. Ieder jaar weer een hoogtepunt waar het complete dorp naartoe leeft.

Rond met middaguur is het kermismuziek geblazen bij café Aurora met orkest Big Joe en start er een polkamarathon in het feestpaviljoen op het Burgemeester Kotenplein. Café-zaal Oos Hoes zal deze dag de aanwezigen verblijden met een zeer gevarieerd programma van onder andere de verrassende bigband New Dimension en de Wiertshausmusikanten van 4-er Blech.

Saamhorigheid, gezelligheid en gemeenschapszin zijn drie kernwoorden die Beeg vertegenwoordigen en dat laten de inwoners zeker met Pinksteren volop blijken. Kom gerust langs, je wordt met open armen ontvangen. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Kortom; heerlijk vertoeven in het Pinksterweekend langs de Maas!

Cookieinstellingen