Genomineerden Sportman en Sportvrouw van het Jaar bekend

Foto: max-verstappen-barcelona-2016-Lala_77-[CC-BY-SA-2.0] tom dumoulin sporteve-foto.nl

De NOS en sportkoepel NOC*NSF hebben als organisatoren van het Sportgala 2016 de genomineerden bekendgemaakt voor de titel Sportman van het Jaar en Sportvrouw van het Jaar.

Onder de voor de eretitel Sportman van het Jaar 2016 genomineerden bevinden zich twee Limburgers: Formule 1-coureur Max Verstappen en wielrenner Tom Dumoulin. Verder zijn windsurfer Dorian van Rijsselberghe en openwaterzwemmer Ferry Weertman – beiden wonnen goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro – en schaatser Sven Kramer genomineerd.

Overigens liet Max Verstappen eerder al weten niet op een nominatie voor de titel Sportman van het Jaar te zitten wachten. Hij hecht er geen waarde aan. “Als ik heel eerlijk ben, hoop ik dat ik niks win. De enige prijs die telt voor mij is de wereldtitel en verder hoef ik helemaal niets.” Bovendien is de Red Bull coureur tijdens het Sportgala op vakantie.

» Verstappen liever geen Sportman van het Jaar

Voor de titel Sportvrouw van het Jaar zijn er door de succesvolle Spelen zelfs zes genomineerden. Zeilster Marit Bouwmeester, wegwielrenster Anna van der Breggen, baanwielrenster Elis Ligtlee, openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal en turnster Sanne Wevers wonnen goud in Rio. Ook atlete Dafne Schippers, goed voor zilver op de 200 meter, is genomineerd.

Cookieinstellingen