
Sittard - Op 2 december werd de Afdeling Intensief Toezicht (AIT) officieel geopend in PI Sittard.
Vanaf 1 januari 2026 is de afdeling operationeel, waarmee de inrichting beschikt over de vijfde AIT van Nederland. Deze kleinschalige afdeling van 17 cellen is bestemd voor gedetineerden die intensief toezicht nodig hebben vanwege hun gedrag en het risico op ongeoorloofd contact met de buitenwereld of voortgezet crimineel handelen vanuit detentie.
Het doel van de AIT is het beter monitoren van contacten, het gericht uitvoeren van toezichtsmaatregelen en het zoveel mogelijk tegengaan van criminele netwerken binnen detentie. De focus ligt op gedetineerden die ernstig ontwrichtend of ondermijnend gedrag vertonen en voor wie verblijf op een reguliere afdeling niet passend is.
Gedetineerden van deze afdeling komen niet in aanraking met andere gedetineerden, waardoor de druk van invloedrijke of risicovolle gedetineerden op reguliere afdelingen wordt beperkt.
Het dagprogramma van de gedetineerden vindt plaats op de AIT, individueel of in kleine groepen. Zij kunnen wekelijks onder toezicht één uur bezoek ontvangen en drie keer tien minuten bellen met vooraf gescreende contactpersonen. Gesprekken worden opgenomen en beluisterd en post wordt gecontroleerd op inhoud. Voor geprivilegieerd contact, zoals met een advocaat, gelden andere regels.
Meer informatie over de AIT vind je hier.
· Blijf op de hoogte via Facebook, X of via de nieuwsbrief, inschrijven kan ook onderaan deze pagina.
· Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected].
Adverteren op Sittard-Geleen.nieuws.nl? De bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Sittard-Geleen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Paul Storms via de telefoon: 06-22543972 of via de mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].
