Zomerconcert Philharmonie in Jardin d’Isabelle

Zomerconcert Philharmonie in Jardin d’Isabelle in 2014
Zomerconcert Philharmonie in Jardin d’Isabelle in 2014
Foto: © Peter Bastings - 2014

Op zaterdagavond 8 juli aanstaande verzorgt de Philharmonie Sittard haar traditionele ‘Zomeravondconcert’. Dit openluchtconcert begint om 19:00 uur in de Jardin d’Isabelle.

Deze Sittardse stadstuin is gelegen achter café Schtad Zitterd en vanaf de Markt bereikbaar via het paadje langs de Michielskerk. De prachtige en uitermate voor concerten geschikte tuin, die verbonden is aan een ongelukkige liefdesgeschiedenis van Charles Beltjens, dient al enkele jaren als decor voor deze muzikale zomeruitvoering die gratis toegankelijk is.

Zomerconcert Philharmonie in Jardin d’Isabelle in 2016

Gevarieerd programma

De Philharmonie bestaat uit meerdere orkesten. Om het harmonieorkest op sterkte te houden wordt veel aandacht besteed aan de jeugdopleidingen. Hierbij gaat het niet alleen om het samen musiceren, maar ook om het stimuleren van het verenigingsgevoel. Dit verenigingsgevoel komt ook terug in de invulling van het programma van het concert. Muzikaliteit, gezelligheid en variatie zullen de ingrediënten zijn voor een ontspannen en sfeervolle avond in een van de mooiste stadstuinen van Sittard.

Vier orkesten

Het leerlingenorkest en de jeugdharmonie, onder leiding van Karin Colaris, laat deze avond hun muzikale ambities horen om door te groeien naar het grote harmonieorkest. Het harmonieorkest, dat onder leiding staat van de internationaal bekende dirigente Ingeborg Stijnen, heeft voor dit concert een populair en aangenaam repertoire geprogrammeerd met bekende stukken zoals Yakka, Liberty fanfare, Florentiner Marsch en het in Sittard zeer bekende muziekstuk ‘Vraog d’n heer ens’. Ook het slagwerkensemble blijft deze avond dicht bij huis met een voor hen nieuwe mars die geschreven is door de uit Sittard afkomstige Gian Prince. Ook brengen zij een concertwerk met als titel ‘2017’ ten gehore, dat bestaat uit een viertal korte variaties van concertwerken.

Zomers feestelijk

De Jardin d’Isabelle wordt voor deze muzikale, zomerse gelegenheid feestelijk aangekleed en er bestaat de mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje vanaf 19:00 uur.

Zomerconcert Philharmonie in Jardin d’Isabelle in 2014 – foto © Peter Bastings
Cookieinstellingen