Generale repetitie Harmonie St. Joseph Sittard op 23 november in Forum

Foto: © Arjan Krijntjes Fotografie Sittard

Aankomend weekend neemt Harmonie St. Joseph Sittard onder leiding van dirigent Björn Bus deel aan het concours in Veldhoven.

Het concours wordt gehouden in Theater De Schalm. Het optreden van de harmonie begint om 18:15 uur.

Na het inspeelwerk Yakka, een prachtige pasodoble van componist José Rafael Pascual Vilaplana, is het eerste te beoordelen werk onder leiding van Björn Bus van Mark Camphouse. Dit werk is een indrukkwekkend eerbetoon aan de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Het vertelt het verhaal van de ruwe en gewelddadige jaren, haar kracht en overwinning, maar eindigt met een dissonant, die ons eraan moet herinneren dat racisme tot op de dag van vandaag niet is verdwenen.

Daarna volgt het andere te beoordelen werk: The Divine Comedy van Robert W. Smith. La Divina Commedia is een epos van de Florentijnse dichter Dante Alighieri, geschreven in het eerste kwart van de 14e eeuw. Dante beschrijft in deze Goddelijke Komedie zijn imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals: van de hel, via de louteringsberg naar de hemel. Van diepe ellende tot het hemels paradijs. Een komedie, een verhaal dat goed afliep.

Generale repetitie

De harmonie sluit de periode van voorbereidingen af met een generale repetitie op vrijdag 23 november in het Forum aan de Engelenkmapstraat 68 in Sittard, aanvang 19:45 uur.

Harmonie St. Joseph nodigt u van harte uit om te komen luisteren en dirigent en leden succes te wensen met hun concoursdeelname.

Cookieinstellingen