Meer bewoners meten mee in de Proeftuin Zeeheldenbuurt Geleen

<em>Een bloemetje voor de nieuwe deelnemers aan het project</em>
Een bloemetje voor de nieuwe deelnemers aan het project
Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Onze gemeente doet nu precies één jaar mee aan het Pientere Tuinenproject. Dit project verzamelt gegevens in tuinen om eigenaren specifieke tuintips en advies op maat te geven.

De gemeente doet dit op steeds meer plekken om onze gemeente klimaatbestendiger te maken.

In de Zeeheldenbuurt heeft de gemeente op vijf nieuwe adressen een sensor aan de gevel opgehangen. Deze sensor verzamelt meetgegevens over de temperatuur, wind en neerslag. De bewoners van deze vijf adressen hebben zich hiervoor aangemeld tijdens het Doe mee Café over de nieuwe inrichting van de Admiraal Helfrichstraat, Heidestraat, Karel Doormanstraat en Zaicsekstraat.

Op eigen initiatief

Op initiatief van de Proeftuin Zeeheldenbuurt hebben 20 adressen in Sittard-Geleen een sensor gekregen die luchtvochtigheid meet. Vorige week hebben we bij vijf nieuwe adressen in de Zeeheldenbuurt een sensor opgehangen die de temperatuur, wind én neerslag meet. De bewoners van deze vijf adressen hebben zich hiervoor aangemeld tijdens het Doe mee Café over de nieuwe inrichting van de Admiraal Helfrichstraat, Heidestraat, Karel Doormanstraat en Zaicsekstraat.

Meten is weten

De vier straten worden opnieuw en klimaatbestendig ingericht. Zo zijn ze beter voorbereid op veranderingen in ons klimaat. Bijvoorbeeld op hevige regenbuien, extreem warm weer en droogte. De sensoren meten het vochtgehalte en de temperatuur op verschillende dieptes en wind. Sensoren boven de grond meten wind, neerslag en temperatuur. De verzamelde meetgegevens worden gebruikt bij het ontwerpen van de nieuwe straatinrichting en het bedenken van nieuwe oplossingen. Via de sensoren wordt getest of de gekozen oplossingen werken.

Over de Proeftuin Zeeheldenbuurt

Het inrichten van klimaatbestendige straten maakt onderdeel uit van de Proeftuin Zeeheldenbuurt. In deze proeftuin gaat de gemeente samen met bewoners aan de slag om de Zeeheldenbuurt opnieuw in te richten. Het doel? Een fijne omgeving met plek voor beweging en ontmoeting.

Cookieinstellingen