Eén helft genoeg voor Ajax om Fortuna Sittard met 5-0 te verslaan

Fortuna Sittard heeft vanavond in Amsterdam ondanks een goede eerste helft niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen landskampioen AFC Ajax.

De ruim 200 meegereisde Fortuna-supporters zagen hun club tot de rust de nul houden en twee keer bijna op voorsprong komen: Bassala Sambou omspeelde de ver uit zijn doel gekomen Ajax-doelman Onana, maar zag zijn schot door Blind uit de doelmond gewerkt worden. Op slag van rust was Felix Passlack dicht bij een Fortuna-treffer, maar hij schoot de bal net voorlangs.

Ten Hag bracht Huntelaar in het veld voor Alvarez. Na rust schroefde Ajax het tempo flink op en dat resulteerde in de 50e minuut in het eerste doelpunt van Ajax, dat werd gescoord door Quincy Promes. Die kroonde zich tot man van de wedstrijd, want na de 2-0 van Neres (53’) maakte hij de 3-0 (68’) en na een eigen doelpunt van Fortunees Cian Harries (77’) bracht hij in de 83e minuut de 5-0 eindstand op het scorebord. En zo had Ajax, waarin ex-Fortunees Perr Schuurs in de 78e minuut mocht invallen, in de tweede helft geen kind aan Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Alexei Koselev, Felix Passlack, Branislav Ninaj, Grégoire Amiot (Adnan Ugur, 60’), Mica Pinto, Tekie Tesfaldet, Jorrit Smeets, George Cox, Mark Diemers, Amadou Ciss (Ciss-> Rasmus Karjalainen, 78’) en Bassala Sambou (Cian Harries, 57’).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Die trok geel voor Amadou Ciss van Fortuna Sittard en voor Promes van Ajax.

Aanstaande zaterdag mag Fortuna Sittard thuis tegen Sparta proberen om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. De wedstrijd tegen de Rotterdamse club begint om 20:45 uur.