Verstappen start vanaf negende plek

Foto: Alberto-g-rovi (Own work) [CC BY-SA 4.0]

Max Verstappen start zondag tijdens de F1-Grand Prix van Rusland in Sotsji op startplek 9 en is met die startpositie erg tevreden.

Met zijn snelste rondetijd van 1.38,924 was hij sneller dan de grote broers van Red Bull. Nico Rosberg start op poleposition, zijn teamgenoot bij Mercedes en WK-leider Lewis Hamilton start op de tweede plaats. Verstappen verwacht deze Grand Prix een of twee puntjes binnen te kunnen halen.

Verstappen heeft de afgelopen dagen niet veel trainingsrondes kunnen rijden. Zo maakte Carlos Sainz, Max Verstappen’s teamgenoot bij Toro Rosso, vroeg in de derde vrije training een ernstige crash. Hij vloog uit de bocht op een punt waar de coureurs moeten afremmen van zo’n 300 naar 90 kilometer per uur. Daar blokkeerden mogelijk de remmen van zijn bolide. Sainz belandde met aanzienlijke snelheid in de bandenstapel en moest uit zijn bolide worden geholpen. De training werd na de crash afgeblazen.

Sainz werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij een nacht ter observatie is opgenomen. Het is nog onduidelijk of hij morgen meerijdt, al heeft hij zelf aangegeven graag te willen starten. Overigens raakte Verstappen tijdens een van zijn ronden in de laatste bocht in een spin. Zijn bolide bleef daarbij onbeschadigd.

Cookieinstellingen