OCI-Lions plaatst zich voor groepsfase EHF!

Zaterdagavond speelden OCI-Lions en RK Borac uit Banja Luka in de Fitland XL Topsporthal in Sittard de return in de derde ronde van de EHF-Cup.

Bij winst zou OCI-Lions de eerste Nederlandse ploeg worden die door wist te dringen tot de vierde ronde van een Europees toernooi.

De uitwedstrijd werd met 29-31 gewonnen en OCI-Lions ging zaterdagavond in een volle Topsporthal goed van start. De ploeg liep snel uit naar een 5-1 voorsprong en bouwde het verschil in de eerste helft uit tot maximaal 5 doelpunten bij een 8-3 stand. Daarna herpakten de gasten zich om terug te komen tot 12-10 bij de rust.

Na rust zette RK Borac de opmars voort. De ploeg uit Bosnië Herzegovina kwam gelijk op 13-13. Een voorsprong was hun echter niet gegund, want Lions nam het heft weer in handen en liep opnieuw uit, nu naar een marge van 6 doelpunten bij 25-19. Met nog een kwartier op de klok was de stand 23-18. Het lukte RK Borac geen tweede keer om het gat dat Lions wist te slaan te dichten. Eindstand 27-23. Ivo Steins werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Door deze historische zege heeft OCI-Lions zich verzekerd van een plaats in de groepsfase van het EHF-toernooi. Dat betekent dat OCI-Lions in februari drie uit- en drie thuiswedstrijden moet spelen tegen clubs uit de Europese handbalsubtop.