Derby MVV – Fortuna Sittard

Foto: © Rik van Mulken

Aanstaande maandag 30 november speelt Fortuna Sittard de eerste Limburgse derby van dit seizoen uit tegen MVV Maastricht.

De Maastrichtenaren speelden afgelopen vrijdag hun eerste seizoensderby in Venlo tegen VVV en verloren dat duel met 1-0. Maandag zullen ze die verliespartij tegen Fortuna Sittard proberen recht te zetten, maar Fortuna Sittard is er eveneens alles aan gelegen om drie punten mee naar Sittard te nemen. Maar liefst 7 bussen met supporters reizen naar Maastricht om hun club aan te moedigen.

MVV Maastricht kende een goede begin van deze competitie, maar verloor dus vrijdag in Venlo en moest een week eerder in eigen huis tegen Achilles’29 met één punt genoegen nemen. Vorig seizoen wist Fortuna in De Geusselt te winnen door een benutte strafschop van Roel Janssen. MVV nam revanche in Sittard met een 3-0 overwinning.

Topscorers aan de zijde van MVV zijn Stef Peeters en ex-Fortunees Pieter Nys. Beiden waren tot nu toe vier keer trefzeker. Naast Nys heeft MVV met Emrullah Guvenc, Jordi Bauer en Prince Rajcomar nog drie oud-Fortunezen in de gelederen.

De wedstrijd tegen MVV in De Geusselt begint maandagavond om 20:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen