Halfvasten = Kromboodrapen

Op zondag 30 maart is het halfvasten en dat betekent in Sittard maar een ding: Krombroodrapen! Om 14.30 uur verzamelen zich een massa kinderen en hun ouders en opa’s em oma’s aan de voet van de Kogelvanger, net voor de Sint Rosakapel.

Weer of geen weer: het krombroodrapen gaat onder alle weersomstandigheden door.
Traditiegetrouw gooit het Krombroodrapen-comité met halfvasten de krombroodjes naar de grabbelende en graaiende kinderen. Het krombroodrapen is één van de oudste Sittardse tradities. Een traditie waar menig Zittesj Mechelke of Sjnaak met veel genoegen aan terug denkt. En daar is het comité trots op.
Ook wordt dit jaar weer een bijzonder krombroodje uitgeworpen. De vanger van dit gouden krombroodje wint een jaarabonnement voor GaiaZoo voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen!
Om 15.30 uur is het tijd voor de hoofdact van de middag, een muzikaal optreden van Kartoesj! U kent de liedjes van Kartoesj waarschijnlijk allemaal, dus laat u niet weerhouden om de nummers uit volle borst mee te zingen.
Voor de kinderen die nog energie over hebben staat onderaan de kogelvanger een springkussen opgesteld. Kinderen kunnen zich laten schminken of een glittertattoo ‘laten zetten’. Verder is er gezorgd voor een bar en buffet. Schoolkinderen die de kleurplaat van het Krombroodrapen-comité hebben ingekleurd of de prijsvraag hebben opgelost kunnen deze bij het buffet inleveren en krijgen in ruil daarvoor allemaal een lekkere versnapering.
Cookieinstellingen