Feestelijke doorkomst Kennedymars in Hoogveld

Foto:

De doorkomst van de Kennedymars in  Hoogveld is de laatste jaren voor zowel wandelaars als toeschouwers uitgegroeid tot een begrip. Door de wandelaars wordt het onthaal op het Vitriviusplein ervaren als een warm bad alvorens men aan de laatste loodjes (ca 3 km) begint.

Op paaszaterdag 19 april gaan weer duizenden de uitdaging aan. De deelnemers trekken weer de wandelschoenen aan en vertrekken ’s ochtends in alle vroegte aan hun tocht vele uren wandelen later keren ze via de wijk Hoogveld weer terug in Sittard
Op het  Vitruviusplein in Hoogveld is van alles te doen, zo is er een gezellig terras en is er voldoende eet- en drinkgelegenheid gezorgd.  Dj’s,  zaate hermeniekes  en een suprise act zullen zorgen voor de muzikale omlijsting en ook de spreekstalmeesters zijn weer van de partij.
 
Verder zijn er diverse activiteiten voor  jong en oud  zoals springkussens, een spellenparcours ,  en een  Tombola waar weer mooie prijzen te winnen zijn.
doorkomst-hoogveld-16-9-springkussen
het belangrijkste blijven natuurlijk de wandelaars, de helden van deze dag. De laatsten zullen naar verwachting omstreeks 23.30 uur Hoogveld passeren.
Sinds enkele jaren wordt er ook een mini- (10 km) en een Swentiboldmars  (40 km) georganiseerd, ook deze wandelaars en volgers kunnen rekenen op een warm onthaal in Hoogveld, want de activiteiten starten zodra de eerste wandelaar rond 12.30 uur passeert.
De organisatie is zoals ieder jaar in handen van Buurtvereniging Hoogveld in samenwerking met  de Oudervereniging van Basisschool Loedoes.
Cookieinstellingen