Limburg Salsa Bachata Kizomba Festival

Foto:

Professionele dansers en deelnemers uit meer dan vijftig landen nemen in het weekend van 15 tot en met 18 mei deel aan de zesde editie van het Limburg Salsa Bachata Kizomba Festival in de Hanenhof in Geleen.

Aan dit vierdaagse festival rond de meest pikante dans uit het Latijns-Amerikaanse genre wordt ook deelgenomen door een aantal wereldkampioenen. Salsadansers kunnen zich in Geleen kwalificeren voor de World Latin Dance Cup, die dit jaar in Amerika wordt gehouden.
 
De organisatoren van dit groots opgezette dansspektakel zijn de Nederlands-Limburgse huisarts Naomi Dongelmans en de Belgisch-Limburgse kok Khalid Lazar. Beiden zijn hartstochtelijke salsadansers en runnen in Maastricht de salsaschool Salsa Brisa. Zij willen met het festival de salsacultuur in Limburg stimuleren en naar een hoger niveau tillen.
 
Naast shows van het hoogste internationale niveau en de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap zijn er dagelijks dansworkshops waarin allerlei salsastijlen – Cubaans, LA, NY, Colombiaans – en afgeleide vormen − bachata, kizomba, zouk, bachatango, reggaeton – aan bod komen. Twaalf DJ’s verzorgen de muziek.
Alle ruimten van de Hanenhof zullen tijdens het festival worden benut. Zo is er ook een salsafeest in het zwembad Glanerbrook met muziek en een workshop in het water.
Cookieinstellingen