OLS2014 - Humor en muziek tijdens Seniorenmiddag

21 jun 2014, 9:16 Agenda
h9qyvf173td72lju5ygrrmsx7 erwin 16 9
Op woensdagmiddag 9 juli is er van 13:00 tot 18:00 uur een speciaal programma voor senioren. De presentatie is in handen van het beroemde Beegse duo Ron en Gino (welbekend van de Roepoepers).
Verder zijn er optredens van Erwin, Martin Hurkens, Bruno Majcherek, Ger Frenken, de Beegter Herzbuben, Duo Vol Drin, Octetnog, Wil Salden en Yvo Salden
Bruno Majcherek
Begin 60' er jaren veroverden Bruno Majcherek en zijn Regento Stars de wereld met Laila en Oh Donna Clara. Vanaf dat moment was Bruno niet meer weg te denken uit de wereld van de betere dansmuziek. Met name tango's en walsen zijn Bruno's handelsmerk en hiermee worden de liefhebbers dan ook al jarenlang verwend.
Erwin
In 1999 brak Erwin definitief door in Limburg met het nummer 'Griekse nach' van 't Merretkoer. Sinds 2001 zingt Erwin solo en niet zonder succes. Bekende succesnummers zijn: Reuzeraad, Danse (Spring wie'ne knien). D'n orregelmaan, Iech haw vaan ut leve, Iech höb diech weer gevoonde enz.
Martin Hurkens
De winnaar van Holland's Got Talent 2010. Als winnende nummer zong de bakker uit Puth 'Una Furtiva Lagrima' uit de opera 'L'elisir d'amore' van Gaetano Donizetti. Sindsdien ging het allemaal heel snel. Martin heeft vele mooie optredens mogen verzorgen door heel Nederland, maar ook in Duitsland, Turkije, Italië, Spanje en Frankrijk. In de theatertour 'Romance Rocks' van Guido's Orchestra was hij vaste gastartiest en begin 2013 mocht hij met het LSO optreden bij de Nieuwjaarsconcerten. Om nog maar niet te spreken van de vele mooie optredens met koren, fanfares en harmonieën. De nummers op zijn gouden cd 'Sognare' zingt hij nog steeds met groot plezier.
Ger Frenken
Sinds 1971 actief als buuttereedner. Al zes keer buuttekampioen van Limburg, de laatste keer in 2012. In een uitverkochte Oranjerie in Roermond kreeg hij voor zijn buut 'Sjutterskeunigin' de meeste punten van de jury. Hij heeft daarna aangegeven te stoppen met kampioenschappen, maar hij blijft met humor bezig. Lachen is een van de belangrijkste dingen in zijn leven. Met lange tenen kom je immers slecht uit de voeten.
De Beegter Herzbuben
Uiteraard mogen de zangers van het officiële OLS 2014-lied 'Fiës op den Brammert' niet ontbreken. De Beegter Herzbuben komen uit Grevenbicht. Met 'Loat maer gaon!' haalden ze in 2003 de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. In mei 2005 haalde de formatie een achtste plaats in de Limbo Top 10 met 'Zomertied'. In 2006 bereikten de Herzbuben opnieuw de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, nu met 'Dat is de Limburger in mich'.
Duo Vol Drin
Vol Drin ontstaat in 2002 spontaan in België, op een camping in Maasmechelen. Tijdens uitbundige feestjes zijn Johan en Roger samengekomen om iets voor de toenmalige campinggasten te doen. Na het instuderen van een aantal karaokeliedjes, en de daarbij behorende show hebben ze dit aan de campinggasten tentoongesteld. Zo enthousiast als dat de gasten waren, straalde VOL DRIN dit ook uit. Meteen kwam de vraag of dat ze dit gingen voortzetten, en de naam werd al snel door de uitbater bedacht en door Johan en Roger goedgekeurd!!Regelmatig zijn ze daar nog te zien en te horen. Naast de repetities zijn ze altijd bezig met vernieuwend repertoire. De muziek wordt in de eigen studio opgenomen, waarbij de mogelijkheden onbegrensd zijn. Met Vol Drin is het altijd feest, in binnen- en buitenland zijn ze van de partij. Vol Drin zingt altijd volledig live en daarmee zetten ze een overtuigende performance neer.
Octetnog
De zanggroep uit Grevenbicht met de laconieke naam Octetnog verrast met een breed repertoire. De groep bestaat uit vier heren- en twaalf damesstemmen en staat onder leiding van Annie Niessen. De muzikale begeleiding ligt in de handen van toetsenist Max Damen.
Yvo Salden
Waar Yvo zijn Steirische harmonika ook maar bespeelt, overal gaat het publiek volledig los op de befaamde Oostenrijkse klanken. Het repertoire bestaat uit Tiroler Polka's, wals, langzaam tot snelle nummers en natuurlijk de Duitstalige en Limburgse meezingers. Jarenlange oefening hebben ervoor gezorgd dat Yvo inmiddels een veelgevraagd artiest is voor een grote diversiteit aan evenementen: van zittingen tot bejaardenmiddag, van Oktoberfeest tot babyborrel, overal klinkt de Steirische harmonika!
Wil Salden
Wil Salden uit Obbicht, is meervoudig winnaar van de Limburgse Buuttekampioenschappen. Met zijn optreden bijv. als bejaarde seniorenprins krijgt hij gegarandeerd de lachers op zijn hand.
»