Fortuna Sittard neemt tegen Sparta verdiend een punt mee naar huis

28 sep , 23:14 Sport
ezequiel bullaude fortuna sittard
Fortuna Sittard heeft vanavond in Rotterdam na een zwakke start met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam.
De ploeg van coach Danny Buijs keek al binnen drie minuten tegen een achterstand aan. Quintero kopte uit een vrije trap hard binnen, Fortuna-doelman Mattijs Branderhorst had zichzelf uit positie gebracht en kon er niets meer tegen uitrichten.
Wat volgde was een rommelige fase. Sparta kreeg nog een aantal kansen, maar wist die niet te verzilveren. Ondertussen kwam Fortuna beter in zijn spel en dat leidde in de 31e minuut tot de verdiende gelijkmaker. Ezequiel Bullaude kopte een prima voorzet van Ivo Pinto vallend achter Sparta-doelman Olij. Het was zijn tweede doelpunt in dienst van Fortuna.
Sparta zette Fortuna Sittard aan het begin van de tweede helft stevig onder druk. Dat leidde tot enkele prima kansen voor de thuisploeg, maar die faalde in de afwerking. Gaandeweg de tweede helft zwakte de druk van Sparta wat af en kwam ook Fortuna weer een aantal keren dicht bij een treffer. Maar ook die bleef uit en daarmee bleef de stand gelijk.
Fortuna toonde vanavond veel inzet en nam zonder meer verdiend een puntje mee naar huis en maakt zo een eind aan een reeks zonder resultaat.
Opstelling Fortuna Sittard: Mattijs Branderhorst, Ivo Pinto, Shawn Adewoye, Rodrigo Guth, Jasper Dahlhaus, Loreintz Rosier, Ryan Fosso (84' Josip Mitrovic), Ezequiel Bullaude, Samuel Bastien, Alen Halilovic (90+1 Darijo Grujcic), Akan Aïko (70' Syb van Ottele).
Scheidsrechter Robin Hensgens trok geel voor Mattijs Branderhorst en Rodrigo Guth van Fortuna Sittard en voor Olij van Sparta.
Op zondag 6 oktober speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen AZ.