Boyhood – Filmhuis Het Domein

Het vinden van een eigen identiteit en het verstrijken van de tijd – In Boyhood zien we de zesjarige Mason letterlijk voor onze ogen opgroeien van jongen tot man in een tijdsbestek van twaalf jaar. 

Samen met zijn gescheiden ouders en zusje maken ze de dagelijkse dingen van het leven mee, verhuizingen, verandering van scholen, nieuwe vrienden, nieuwe partners. Een mooi, intiem epos dat beslist in je geheugen blijft hangen. 
Uitgebreide beschrijving
Om je voor twaalf jaar als acteur te verbinden aan een regisseur die een uitzonderlijk project voor ogen heeft, houdt een zeker risico in: in die tijd kan er van alles gebeuren en veranderen. Nu de film af is, blijkt dit een geweldig concept te zijn. Filmend over een periode van twaalf jaar, vangt Richard Linklater de jongensjaren van de Texaanse Mason. In het begin van de film is Mason zes jaar oud: twaalf jaar later is hij een man geworden. Zijn ervaringen komen overeen met wat wij allemaal meemaken in ons dagelijkse leven, vreugde, verdriet, feestjes, ruzies, liefdes en eenzaamheid. De film gaat niet alleen over opgroeien, het familieleven en over het vinden van een eigen identiteit, maar ook over het verstrijken van de tijd. De acteurs verouderen en veranderen voor je ogen. Het resultaat mag er zijn, indringend, intiem, diepgaand en hartverwarmend. 
Richard Linklater: “Ik wilde in Boyhood de jaren voelbaar maken. Ik wist vooraf wel dat het een wild plan was en dat het heel onpraktisch zou gaan worden, maar het leek me niet onhaalbaar.” 
Richard Linklater kennen we vooral van de triologie Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight. Boyhood werd in Berlijn onderscheiden met de Zilveren Beer voor beste regie. En Oscar-juryleden beloonden het epos onlangs met een minutenlange staande ovatie (http://deadline.com). 
Mireille Rooijmans
Vrijdag 26 t/m zondag 28 september – 20:00 uur
Boyhood
Regie: Richard Linklater
Drama USA 2014 – 163 minuten
Met: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke
Entree: 7 euro (normaal), 5 euro voor leden, geldige studentenpas, CKV-pas.
Filmhuis Het Domein, Kapittelstraat 6, 6131 ER Sittard
Cookieinstellingen