Nach van ’t Limburgse Leed

De Nach van ’t Limburgse Leed bestaat dit jaar vijftien jaar en pakt daarom eens flink uit. De Nach is begonnen in Venlo, werd twee jaar geleden uitgebreid naar Sittard en ziet nu ook Maastricht toetreden als plaats waar de Limburgstalige muziek op 20 september in al haar facetten valt te bewonderen. Het Limburgs lied leeft!

In Venlo worden tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed twee prijzen uitgereikt: de Jo Erens Priès en de door Veldeke georganiseerde Oeuvre Priès van ’t Limburgse Leed. De genomineerden voor de Jo Erens Priès worden later deze week bekendgemaakt.
Voor de Nach is dit jaar ook een speciale Nach-app ontwikkeld. Wie hem downloadt heeft het programma digitaal tot zijn beschikking, inclusief eventuele last-minute wijzigingen.
Programma Sittard
De derde Nach in Sittard georganiseerd. Bijzonder is dit jaar een luisterlezing over troubadour Jo Erens door René Haustermans. Deze vindt om 20.00 uur plaats in het Protestantse Kerkje in de Gruizenstraat. Verder zijn er in Sittard optredens van onder anderen Limbo Project, Bagger United en Jan Ridderbeekx.
20:00 Rene Haustermans: Jo Erens, leven en muziek (Prot. Kerkje Gruizenstraat)
22:00 Harold K (Kafee de Kup)
22:30 Bagger United (Ich en Dich)
23:00 Limbo-Project (Ernesto’s)
23:00 Marlou Obers (Kafee de Kup)
00:00 Jan Ridderbeekx (Kafee de Kup)
Cookieinstellingen