Fortuna Vrouwen bekert verder na winst op PEC Zwolle

26 feb 2023, 18:00 Fortuna Sittard
fortuna vrouwen vieren treffer tegen zwolle
Fortuna Vrouwen heeft in Nederweert-Eind de achtste finale van de TOTO KNVB Beker tegen de vrouwen van PEC Zwolle met 2-1 gewonnen.
Het team moest uitwijken naar de accommodatie van Eindse Boys omdat de mannen van Fortuna Sittard vanmiddag thuis aantreden tegen Feyenoord. Fortuna trad aan in een iets andere opstelling dan gewoonlijk. Zo stond niet Diede Lemey maar Claire Dinkla in het doel en begonnen ook vast veldspeelsters Tessa Wullaert en Jarne Teulings op de bank.
De eerste helft eindigde zonder doelpunten, al was María Catharina Ólafsdóttir Gros dicht bij een treffer. In de tweede helft was Hanna Huizenga dicht bij de openingstreffer voor Fortuna, maar haar schot belandde in de handen van de keeper. Na een kwartier in de tweede helft bracht coach Roger Reijners aanvalster Tessa Wullaert in het veld voor Charlotte Hulst. De wissel sorteerde na 7 minuten effect, toen Wullaert een voorzet van Huizenga binnenkopte. Tien minuten later verdubbelde María Ólafsdottir Gros de score. Kort daarna bracht Zwolle de achterstand terug tot een doelpunt. In de resterende speeltijd kwam de overwinning van Fortuna Vrouwen in het eerste bekerduel niet meer in gevaar.
Opstelling Fortuna Vrouwen: Claire Dinkla, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Hanna Huizenga, Charlotte Hulst (60' Tesa Wullaert), Amber van Heeswijk en Isabelle Iliano (82' Kristina Erman).