Milieupark Geleen op zaterdagmiddag open

Het milieupark in Geleen is vanaf april ook op zaterdagmiddag open. Het college heeft hiertoe besloten om de service naar de inwoners toe te verbeteren. Het park in Geleen sluit vanaf 5 april op zaterdag om 16.00 uur.

“Uit de afvalenquête van vorig jaar bleek dat de helft van de inwoners van onze gemeente minder tevreden was over de openingstijden van de milieuparken,” aldus wethouder Els Meewis-Stans (openbare ruimte). “Uit de regelmatige contacten die wij hebben met onze inwoners is gebleken dat er vooral behoefte is om op zaterdagmiddag gebruik te maken van het milieupark. Vandaar dat we nu dit besluit genomen hebben.”
Er is in eerste instantie voor gekozen om één milieupark open te houden op zaterdagmiddag. Gezien de beschikbare faciliteiten en de logistieke inrichting is gekozen voor het milieupark in Geleen, waar sinds kort ook permanent klein chemisch afval kan worden aangeboden. “Dat betekent dat inwoners op zaterdagmiddag soms iets verder zullen moeten rijden dan ze gewend zijn, maar dat ze wel hun afval kwijt kunnen,” aldus Els Meewis.
In het najaar wordt bekeken of de zaterdagmiddag-openstelling, die 23.000 euro kost, voldoet aan de verwachting.
Openingstijdenmilieuparken in Sittard-Geleen vanaf 1 april
Sittard, Geleen en Born: maandag t/m vrijdag 8.30-12.00 en 13.00-16.30 uur 
Sittard en Born: zaterdag 8.30-12.00 uur
Geleen: zaterdag 8.30-16.00 uur
Cookieinstellingen