Herfstactiviteiten in het Kasteelpark

In de herfstvakantie hebben zijn er traditioneel twee leuke activiteiten voor bezoekers van het Kasteelpark in Born. En ondertussen bereiden de dieren zich voor op de komende winter.

De poolvos krijgt zijn witte wintervacht, de vachten van de schapen groeien hard en het damhert heeft zijn gewei kaal geschuurd. 
tmqdxty5fo5ynfa4nr9waebql
Kransen en spinnen maken
Op woensdag 22 oktober kunnen de kinderen vanaf 13:00 uur bontgekleurde spinnen gaan maken van kastanjes en wol. De moeders kunnen tegen een geringe vergoeding een sfeervolle herfstkrans maken onder leiding van onze vrijwilligsters. Alle materialen zijn aanwezig. De activiteit duurt tot ca. 16:00 uur (zolang de voorraad strekt). De activiteiten gaan onder alle omstandigheden door.
asbsh4yyisa6xckfuvl79wcn1
Nacht van de Nacht
Zaterdag 25 oktober is de Nacht van de Nacht. Ook in Kasteelpark Born is het dan heel donker. Een uitgelezen moment om eens naar de sterren te kijken en een wandeling door het duister te maken. Het Kasteelpark is voor deze activiteit open van 18:00 tot 21:00 uur. Om 18:15 uur start astronoom Henk Bril met een presentatie over het Noorderlicht en de geschiedenis en herkomst van sterrenbeelden. Om 19:15 uur neemt IVN het stokje over met een ‘donkere wandeling’ in de directe omgeving van Born. De wandeling duurt ongeveer een uur en bij terugkomst is er een beker warme chocomel. Bij helder weer staan telescopen opgesteld om mee naar de sterren te kijken.
Warme kleding valt aan te raden, want het koelt ’s avonds snel af. Ook bij slecht en bewolkt weer gaat de activiteit gewoon door. Henk en IVN hebben genoeg te vertellen en te laten zien. Deelname aan de activiteit is gratis.
Cookieinstellingen