Tiende Oktoberfeest Sittard op punt van beginnen

Foto:

Vrijdagavond 17 oktober wordt de tiende editie van het Oktoberfeest te Sittard geopend. Het grootste najaarsfeest van het zuiden belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden.

Het eerste vat wordt traditiegetrouw aangeslagen door burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen die zich dit jaar laat vergezellen door de eregast, de heer Jean Gelissen, Honorair Consul van Oostenrijk.
Nieuw in 2014
  • Dit jaar is er voor het eerst een heuse Wiesncamping in het Maaslandpark. Dus je kunt met je tent, je camper of je caravan naar Sittard komen en elke dag maximaal genieten van het Oktoberfeest. Deze camping is een gelegenheidscamping die alleen voor dit weekend opgebouwd wordt.
  • Nieuw in 2014 is ook dat de provinciale omroep L1 over een eigen paviljoen beschikt onder de naam “L1 Stube Paviljoen”. In dit paviljoen vinden net als in de andere paviljoens elke dag optredens plaats, maar ook een dagelijkse rechtstreekse uitzending van L1 TV en Radio.
  • De grote Jubileumparade op vrijdagavond is dit jaar voorzien van prachtige paarden, koetsen en praalwagens.
  • Nieuw is ook de grote Miniatuur Kermis in het Mariapark, alle dagen gratis toegankelijk.
  • Nieuw is verder dat in de van de Berlijnse Kerstmarkt afkomstige kersthuisjes een Original Deutsche Handwerksleute Markt plaatsvindt.
  • Nieuw is dat er een 1,3 km lang Oktoberlabyrint komt. Zoek de weg naar de uitzichttoren waar je een prachtig uitzicht hebt over het feestterrein.
  • Sittard sucht den Superstar, voor het eerst dit jaar. De grote talentenjacht op woensdag 22 oktober.
Openingstijden kermis, paviljoens en horeca
De burgemeester heeft besloten om de openingstijden als volgt vast te stellen:
  • Vrijdag 17 oktober en zaterdag 18 oktober: kermis tot 01.00 uur, paviljoens tot 02.00 uur, eetgelegenheden tot 03.00 uur, horeca tot 04.00 uur.
  • Zondag 19 oktober: kermis tot 24.00 uur, paviljoens tot 22.00 uur, eetgelegenheden tot 23.00 uur, horeca tot 02.00 uur.
  • Maandag 20 oktober: kermis tot 24.00 uur, paviljoens tot 01.00 uur, eetgelegenheden tot 02.00 uur, horeca tot 02.00 uur.
  • Dinsdag 21 oktober: kermis tot 24.00 uur, paviljoens tot 01.00 uur, eetgelegenheden tot 01.00 uur, horeca tot 01.00 uur.
  • Woensdag 22 oktober: kermis tot 24.00 uur, paviljoens tot 01.00 uur, eetgelegenheden tot 01.00 uur, horeca tot 01.00 uur.
Verkeer en parkeren
Het Oktoberfeest vindt plaats in de binnenstad van Sittard en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Bezoekers moeten rekening houden met omleidingsroutes ter hoogte van de bouwplaatsen van De Ligne en rotonde De Wissel. Parkeren kan in de Odaparking (645 plaatsen) en op de overige parkeerplaatsen rond het centrum. Voor de Odaparking raden wij automobilisten aan gebruik te maken van de inrit aan de Paardestraat. In het Maaslandpark en aan de westzijde van het station worden aanvullende parkeerplaatsen opengesteld. Met borden wordt hiernaar verwezen.
Op de Rijksweg Noord zal ter hoogte van Linde en Lindenhof een taxistandplaats worden ingericht.
Het volledige programma treft u aan op de website www.oktoberfeestsittard.nl.
Cookieinstellingen