Levensgevaarlijk vuurwerk in Hoensbroeks schuurtje

Het illegale vuurwerkseizoen raakt langzaam op stoom en dat leidde al op verschillende plaatsen in het land tot in beslag name van illegale partijen vuurwerk. Zo ook in Hoensbroek.

Daar heeft de politie samen met het milieuteam de eerste grote partij vuurwerk van het ‘vuurwerkseizoen’ in Limburg in beslag genomen.
Op vrijdag 24 oktober trof de politie in een schuurtje aan de Ridder Hoenstraat een partij zwaar vuurwerk aan. Twee 22-jarige mannen uit die plaats werden hierop aangehouden. Het vuurwerk was van de zogenoemde Big Five categorie, een naam voor de 5 zwaarste vuurwerkartikelen in Nederland: mortierbommen en de zogenaamde cobra (zwaar knalvuurwerk). 
Het onderzoek van de politie leidde ook tot de vondst van een (kleinere) partij eveneens zwaar vuurwerk. In totaal werd er 180 kilogram zwaar vuurwerk gevonden en in beslag genomen.
Veiligheidscirkel
De wetgeving in Nederland schrijft voor dat als dergelijk zwaar vuurwerk legaal zou mogen worden opgeslagen er een veilige afstand van 400 meter zou moeten gelden vanaf de opslagplaats van het vuurwerk tot aan een woning. In Hoensbroek hadden de verdachten op beide plaatsen het vuurwerk midden in een woonwijk opgeslagen.
Tip de politie
De politie vraagt burgers om alert te zijn op vuurwerk dat in woonwijken is opgeslagen. Meldingen van opgeslagen vuurwerk kunnen worden gedaan via het telefoonnummer van de politie 0900-8844. Dit kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000
Cookieinstellingen