Sittard-Geleen doet mee aan Jaar van de Mijnen

In 2015 is het 50 jaar geleden dat de mijnsluiting in Limburg werd aangekondigd. Een goed moment om daar middels een jaar vol activiteiten in het Jaar van de Mijnen – M2015 – bij stil te staan en de balans op te maken, zo vindt het college van B&W.

Voor de procesbegeleiding en marketing vanuit de Stichting Jaar van de Mijnen stelt het college maximaal 20.000 euro beschikbaar.
Programma Jaar van de Mijnen
Het Jaar van de Mijnen kent drie programmalijnen, namelijk
a. Kolen en Kennis;
b. Veelheid aan gemeenschappen;
c. Transitie als Traditie.
Samen met de participerende organisaties in de regio zal aandacht geschonken worden aan deze drie thema’s. De nadruk ligt echter op het onderdeel Transitie als Traditie.
Dit thema heeft voor onze regio een drietal voordelen. Allereerst laat het zien dat de mentaliteit in de regio anders is dan elders: transformatie zit ons in het bloed. Verder maakt het duidelijk dat innovatie van alle tijden is en dat hier de kansen voor Zuid-Limburg liggen. Tenslotte: het speelt in op de toekomst, het ‘innovatie-virus’ moet worden doorgegeven aan de jeugd.
Participatie instellingen uit Sittard-Geleen
Instellingen en verenigingen uit onze gemeente en de regio Westelijke Mijnstreek nemen deel aan activiteiten rond M2015. De DoMIJNen heeft inmiddels de initiatieven geïnventariseerd en organiseert op 10 november a.s. een informatiebijeenkomst voor alle betrokken organisaties. Het is immers de bedoeling dat verenigingen en instellingen in hun reguliere programmering aandacht schenken aan Het Jaar van de Mijnen. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal van de Stadsschouwburg Sittard-Geleen.
Afvaardiging Gemeente Sittard-Geleen
Het college heeft verder besloten namens de gemeente af te vaardigen in de stichting Jaar van de Mijnen, de heer T. de Rooij, directeur/bestuurder van De DoMIJNen. Dit in verband met de nauwe betrokkenheid van De DoMIJNen met de voorgenomen activiteiten.
Cookieinstellingen